Skip to content

Vi är på väg!

Posted in Mats & Richard

Så var tiden kommen för blogginlägg nr2!

Först ett stort tack för er respons på vårt första inlägg, det uppskattas!

 

Mycket som sker i Sjöbos för-, grund- och grundsärskola är fantastiskt bra, det finns en intention och tro på att allt är möjligt. Vi ser många fantastiska exempel på detta t.ex. i de bloggar som bedrivs ute i verksamheterna.

Vi skulle såklart vilja visa uppskattning till var och en av er, men det är tyvärr inte möjligt. Ni får hålla tillgodo med de komentarer som vi ger på era inlägg.

 Att fira framgång tycker vi är viktigt och det har vi lyft när vi varit ute på besök i verksamheterna. Det finns säkert massor att fira som vi inte ens har en aning om, men så är det i en stor förvaltning, men vi hoppas att ni firar er själva och varandra! Kom ihåg även de små sakerna, du har säkert under veckan känt att det funnits möten med elever/kollegor/vårdnadshavare som betytt något extra, där mötet lett till att ni kommit varandra närmare. Ett viktigt ögonblick! En lyckad lektion! Ett samtal! Ögon som glittrar!

En sak som vi skulle vilja lyfta den här gången kan ni läsa i följande artikel från Ystads Allehanda: Eleverna fick räkna på riktigt.

Vi vet att det finns en diskussion kring varför vi inte har PRAO i Sjöbo kommuns skolor. Vi är båda förespråkare för att PRAO har positiv inverkan på våra barns skolgång och framtida yrkesval. Skolan problem ligger i arbetsmiljöansvaret. Vi skall säkerställa arbetsmiljön för eleven med hänsyn till mognad och ålder, vi skall säkerställa att handledaren på företaget har rätt kompetens och kunskaper kring arbetsmiljö och slutligen skall vi säkerställa att riskanalyser utifrån arbetsplatsens beskaffenheter upprättas. Det här klarar inte skolan av.

Sjöbo kommun kommer att träffa Svenskt Näringsliv och Arbetsmiljöverket den 20/10 för att utbyta erfarenheter och därefter så kommer vi på nytt att ta upp frågan om PRAO för eleverna i Sjöbo kommun.

Parallellt med detta så sker flera initiativ för att ge eleverna insikt i det kommande arbetslivet, ett exempel är arbetsmarknadskunskap, vilket genomförs på Färsingaskolan. Vi kan också bli bättre på att utnyttja Transit, att bjuda in företag/yrkeskategorier till undervisningen.

 

Avslutningsvis vill vi bara återkoppla till vårt första inlägg:

Din tro formar dina tankar

Dina tankar formar dina ord

Dina ord formar dina handlingar

Dina handlingar formar dina vanor

Dina vanor formar dina värden

Dina värden formar din framtid

                /Mahatma Gandhi

 

Sköt om er! /Mats och Richard

One Comment

  1. Gunilla
    Gunilla

    Härligt att ni är igång:) Nu väntar man med spänning på nästa inlägg..

    28 september, 2015
    |Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *