Skip to content

Vår bästa tid är nu

Posted in Mats & Richard

Nu ser vi att vårterminen är igång, en tid som för många präglas av nationella prov och betygstankar, både hos elever och vuxna. Hur får vi detta att bli vår bästa tid? Våra tankar är att svaret på den frågan börjar med hur vi ser på skolan, lärande och den värld vi lever i. Det lärande vi arbetar med behöver innehålla både kunskaper och färdigheter och kanske viktigast av allt en lust att lära och en vilja att lära mer. Vi har nu påbörjat en ny  besöksrunda ute i verksamheterna och glädjande möter vi pedagoger som brinner för våra barn och elever och som själva törstar efter ännu mer kunskaper om hur barn och elever lär sig och hur vi skapar en lust lära mer.

Bra förutsättningar för lärande kan vara många saker. Just nu ingår ett antal olika kulturaktiviteter i Lågstadiesatsningen som skapar positiva upplevelser av att lära sig, både kulturyttringen i sig men också att det är roligt att lära sig, att kunna och att vilja lära mer.

Här hittar du en länk till 22 minuter med någon som tänkt till runt detta. Glädjande och tankeväckande med Micke Gunnarsson, klart värt att prioritera en stund som denna eller senare.

Har kunskaper ett egenvärde, något som är roligt att ha och skaffa mer av eller vad tycker du?.

Richard och Mats

 

One Comment

 1. Mariana Ramelius
  Mariana Ramelius

  Med den här artikeln vill jag berömma och uppmärksamma våra duktiga pedagoger och all annan personal
  i förskolor och skolor i Sjöbo kommun.

  http://www.skd.se/2016/04/05/sjoboforskolan-leker-och-lar-pa-moderna-satt/ Jag vill visa den här artikeln och berätta att de gånger jag träffat pedagoger /förskolechefer så lyser de av stolthet och arbetslust.
  De är stolta över sitt arbete och den verksamhet de arbetar i .

  Jag vill ge dem och all annan skolpersonal en stor eloge för att de kämpar på och vi ska vara stolta över dem och vara stolta när vi ser något sådant här i tidningen.

  Vi kämpar ..Vi vill …Vi kan om vi alla hjälps åt .

  5 april, 2016
  |Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *