Skip to content

Nytt år, nya möjligheter!

Posted in Mats & Richard

Lågstadiesatsningen är igång på fyra ben!

Pedagogiska resurspersoner, läs- och skrivutvecklare, ASL-pedagog och kulturpedagoger. Alla skolor som har årskurs 1-3 har nu förstärkningar och tillgång till kompetens som kommer att ge alla elever en extra ”skjuts” i sin läs- och skrivutveckling. Tanken är att alla barn ska knäcka läskoden vilket är en av förutsättningarna för lärande i alla ämnen. Satsningen skapar också förutsättningar för två pedagoger i klassrummet. Varje barn kan bli sett och bemött där den befinner sig vilket också främjar studieron.

Hösten 2015 avslutades med ett litet firande av förbättrade resultat och nu blir  Lågstadiesatsningen en del av vårt ”nästa steg” mot full måluppfyllelse – vi tror att det är möjligt!!!

Lågstadiesatsningen är exempel på positiv förstärkning i verksamheterna, parallellt med detta vill vi också skapa optimala förutsättningar för våra elever även gällande deras arbetsmiljö.

Med anledning av detta har förvaltningen påbörjat att utreda elevutvecklingen för våra skolor. Materialet finns i bifogad fil. En slutsats kan dock göras redan nu: Något behöver vi göra! Vi kommer att överväga alla möjliga lösningar och verkligen ha barnens bästa i fokus.

Elevutveckling 2016-2025

Förändring kan upplevas som hotfullt och oroande, men förändring ger också möjligheter till att skapa andra och förhoppningsvis positiva förutsättningar för våra barn!

 

Ett exempel på hur olika kompetanser kan bidra till att skapa en kreativ lärmiljö:

/Mats och Richard

 

 

 

 

 

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *